Γνωριμία με το Φυσικό Αέριο

To Φυσικό Αέριο στη φύση

Η ζωή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ενέργεια. Καμία δραστηριότητα, καμία κίνηση, καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτή. Η πολύτιμη ενέργεια που ανακυκλώνεται στα διάφορα συστήματα της Γης και αποθηκεύεται με πολλές μορφές (στο νερό που πέφτει από ψηλά, στον άνεμο που φυσά, στα ορυκτά καύσιμα) προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τον Ήλιο.

Ο άνθρωπος είχε πάντα την αγωνία να εξασφαλίσει τις πηγές ενέργειας που θα τον βοηθούσαν να επιβιώσει. Σήμερα που οι ενεργειακές ανάγκες μας είναι τεράστιες, η αγωνία αυτή είναι πιο έντονη από ποτέ.

Το φυσικό αέριο έρχεται να δώσει μια πολύ καλή λύση στο ενεργειακό μας πρόβλημα. Είναι ένα ορυκτό καύσιμο που σχηματίζεται με φυσικές διεργασίες, μια υπόγεια τράπεζα ενέργειας από την οποία μπορούμε να αποσύρουμε τα ποσά που χρειαζόμαστε, όποτε θέλουμε, με τις ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Κι αυτό επειδή το φυσικό αέριο δεν εκπέμπει στην ατμόσφαιρα τα βλαβερά αέρια που ελευθερώνει η καύση του πετρελαίου και των γαιανθράκων. Φυσικό και καθαρό αλλά και φθηνό και ασφαλές, το φυσικό αέριο είναι το φιλικό πρόσωπο της ενέργειας, ένα πραγματικό δώρο της φύσης.

Κάποιες φορές το φυσικό αέριο αναβλύζει από το υπέδαφος.
Print Friendly Version of this page

Γνωριμία με το Φυσικό Αέριο
Μία πρωτοβουλία της Δ.ΕΠ.Α