Οικονομικά Oφέλη

Οικονομικά Oφέλη

Πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη, η χρήση του φυσικού αερίου έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο για τα νοικοκυριά (οικιακή χρήση), όσο και για τις επιχειρήσεις (επαγγελματική χρήση). Είναι μια εξαιρετικά αποδοτική πηγή ενέργειας, καθώς χρησιμοποιείται απευθείας, χωρίς δηλαδή να απαιτείται μετατροπή σε άλλη μορφή ενέργειας (π.χ. ηλεκτρισμό), εκμηδενίζοντας έτσι τις απώλειες.

Ειδικά για μια επιχείρηση το όφελος είναι διπλό:
  • μεγάλη μείωση των εξόδων, τόσο για την κατανάλωση ενέργειας αυτής καθαυτής, όσο και για την απλή και σχετικά σπάνια ανάγκη συντήρησης μηχανημάτων και εξοπλισμού
  • άμεση διαθεσιμότητα ενέργειας, χωρίς διακοπές, που οδηγεί σε αύξηση της παραγωγικότητας

Σημαντικά είναι τα οικονομικά οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για τα νοικοκυριά, το φυσικό αέριο εξασφαλίζει μείωση στα έξοδα θέρμανσης από 20-40%. Αν η χρήση του επεκταθεί στη μαγειρική και στη θέρμανση νερού, τότε το οικονομικό όφελος μπορεί να φτάσει έως και 50%. Δεν απαιτείται παραγγελία καυσίμου, όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης και η εξόφληση γίνεται μετά τη χρήση. Η υπηρεσία παρακολούθησης κατανάλωσης μέσω Internet μας ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για την ποσότητα και το κόστος του φυσικού αερίου που έχουμε καταναλώσει, και μας βοηθάει έτσι να περιορίσουμε τυχόν σπατάλη.

Για τις μετακινήσεις μας, τα οχήματα αεριοκίνησης που καταναλώνουν φυσικό αέριο εξασφαλίζουν κέρδος πάνω από 40% σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, και περισσότερο από 80% σε σχέση με τη βενζίνη. Λόγω της καθαρής καύσης του, το φυσικό αέριο φθείρει λιγότερο τον κινητήρα σε σχέση με τα άλλα καύσιμα κίνησης, αυξάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη διάρκεια ζωής του. Η μετατροπή ενός συνηθισμένου επιβατικού για κίνηση με φυσικό αέριο, δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Θυμηθείτε… Το φυσικό αέριο δεν είναι ανεξάντλητο. Η αλόγιστη σπατάλη του έχει επιπτώσεις στον πλανήτη, αλλά… και στην τσέπη μας. 

Φυσικό αέριο για οικονομία και στις μετακινήσεις μας

Print Friendly Version of this page

Οικονομικά Oφέλη
Μία πρωτοβουλία της Δ.ΕΠ.Α